Bob's Portfolio

Miep

In periode 1 draaide het vooral om processors, hoe ze hun programma's draaien en hoe ze over het algemeen in elkaar zitten. Daar hoort natuurlijk ook bij dat je ziet en ervaart hoe processorcode werkt. Om dit te bestuderen maakten we gebruik van het progamma Miep, een programma waarin je programma's kan schrijven in processorstijl. Dit houd vooral in dat je alleen maar getallen op kunt slaan, getallen uit het geheugen kunt halen en berekeningen kunt maken met de getallen. Ik vond dit wel leuk om te doen. Ik heb al wat ervaring met andere programmeertalen (Visual Basic, C++), dus het was wel interresant om op een veel lager niveau te moeten programmeren.

Voor Miep moesten we deze periode twee dingen doen: we moesten een presentatie doen over een onderdeel van Miep, en we moesten opdrachten maken om te leren werken met Miep. Het presentatiemateriaal en de gemaakte opdrachten kunt u hieronder vinden.

Miep Opdrachten

We kregen, om Miep beter te begrijpen, een verzameling opdrachten voor het programma. Ik heb deze allemaal uitgewerkt, en alle instructies voor Miep met waar nodig wat commentaar in een Word bestand gezet. Als u de antwoorden wilt begrijpen is het misschien handig om de opdrachten bij de hand te houden, want de programmacode laat niet heel duidelijk zien wat het programma nou doet. Tenzij je het draait, dan kom je er heel snel achter.
Klik hier voor de antwoorden op de opdrachten.

Miep Presentatie

Voor deze periode moesten we ook nog een presentatie houden over een bepaald onderdeel van Miep. Dit mocht in groepjes of alleen. Ik heb dit samen gedaan met Rick Timmer. Dit verliep heel goed; we hebben eerst de deelvragen van ons onderwerp verdeeld, zijn die allebei uit gaan werken en hebben er uiteindelijk een goede presentatie van gemaakt. Het onderdeel dat wij moesten behandelen was geheugen en hoe het programma dat allemaal in en uit las. De deelonderwerpen die we hadden vastgesteld waren:

Ik kreeg de eerste twee onderwerpen voor m'n rekening, Rick deed de laatste twee. Ons idee was om te laten zien waar onze onderdelen te vinden waren in Miep en vervolgens de onderdelen uit te leggen aan iedereen. Maar Rick had nog een idee om de powerpoint wat op te leuken: hij heeft in 3D een processor gemaakt en daarmee een mooi intro geanimeerd. Deze hebben we gebruikt om onze presentatie te openen, dat maakte het zeker mooier.

De materialen voor onze presentatie kunt u hieronder downloaden.